Raw Material Management

A RawMM (Raw Material Management) a Smart4Factory által fejlesztett szoftver, amely a mikro és kisvállalkozásoknak ad digitális megoldást az alapanyagok kezelésére.

A megrendelés alapú árubeérkezések kezelése mellett lehetőség van azonnali, akár több számlaadat rögzítésére is a felvitel során. A teljes rendszer alapja a valós alapanyag áramlási folyamat. Ezt modellezve valósul meg az alapanyagok kiadása a különböző gyáregységek részére. A változó mennyiségi típusokkal rendelkező alapanyagok és segédanyagok (db, kg, tekercs, fm, stb.) gyártói vagy beérkezési egységei a kiadás során könnyen megbonthatóak, melyek nyomonkövetése ilyenkor sem sérül. A fel nem használt alapanyagok visszamozgathatóak a raktári készletbe.

A mindenre kiterjedő alapanyag nyomonkövetés valósul meg a rendszerbe integrált vonalkód nyomtatási és visszaolvasási technológia segítségével. A raktárakon belüli lokációk kezelése is része a szoftvernek, amellyel a szükséges alapanyagról pontos információ segíti a gyors kiadást a gyártóegységek részére.

A megfelelően rögzített alapanyag adatok és mozgások alapján, jellemzően nincs szükség leltár elvégzésére, hiszen a rendszer minden változást követ. Elegendő a többfajta riport közül kiválasztani a leltári információkat tartalmazót.

Számos riport és kereső segíti a mindennapi munkát. Adott alapanyagról elérhetők mennyiségi információk, összehasonlíthatók a beszállítók, a korábbi vételárak, vagy lekérhetőek a beérkezések és felhasználások, egészen az aktuális készletig.

A szoftverből generálhatók a könyvelést segítő havi és időintervallumos lekérdezések, főkönyvi információk, támogatva a nyomtatás nélküli, társosztályok közötti rendszerhasználatot és kommunikációt.

Bezár