SMT gyártás röviden 3/3.rész

Mivel az SMT one piece flow (tehát egyedi alkatrész) gyártás, ezért bármely gyártási rész megállás, teljes gyártás megállást okoz. A szigetszerű gyártáshoz képest, ahol buffer-es gyártás történik, itt egy rövid idejű hiba is a teljes gyártósora kihat.

Vizsgáljuk meg milyen problémák fordulnak elő iparágon belül:

  1. Alkatrész méretek csökkenése: komoly kihívás elé állítja a gyártás minden részét, mivel a gépeknek egyre kisebb alkatrészeket kell tudni kezelni. De a másik oldalon, viszont egyre több mindent képesek beültetni (pl. Mobiltelefonok – több funkcióval rendelkeznek), ezáltal növekszik a technológia akadályok csökkentése.
  2. Traceability – visszakövethetőség: A felhasználási kör bővülése miatt (pl.: közlekedés – vasúti biztosító berendezések, orvosi létfenntartó berendezések, stb.) egyre nagyobb szükség van a visszaköthetőségre, ha egy alkatrész gyártási egysége esetleg hibásan került legyártásra, meg kell tudni mondani, hogy melyik végtermékbe épült be. Ezeket a végtermékeket visszahívni és javítani / cserélni lehessen. Egyik legismertebb visszahívás mikor az autóiparban visszahívnak gépjárműveket, bizonyos alkatrész típus hiba miatt.
  3. Emberi megfigyelő és adatgyűjtő rendszerek használata: Az emberi megfigyelés ill. adatgyűjtés magában hordozza a hiba faktorok magas számát és lehetőségét (tévesztés, gyűjtés kihagyás, rossz adat leolvasás, stb.). A gyártás egyik alaptényezője a megbízható és releváns információk, amelyből a tervezők, karbantartók tudnak dolgozni. 

Új technológiai megoldások iparágon belül:

A digitalizáció lehetőséget nyitott az iparágban arra, hogy a traceability (nyomonkövetés), megfigyelő és adatgyűjtő feladatokat ellássa. Ezen rendszerek, kiküszöbölik az emberi hiba faktort és a munkavégzésben segítik őket. A megbízható és releváns adatok elősegítik, hogy pontosabb képet kapjunk a gyártási problémákról. Feltárjuk a gyengén teljesítő gépeket a rendszerbe, detektáljuk a selejteket és felesleges alapanyag felhasználást. Így folyamatainkat fejlesztve a hatékonyságunk növekszik, ezzel pedig nő a profitabilitás.

Egyik ilyen vadonatúj digitális eszköz, amely képes a folyamatok fejlesztéshez szükséges releváns és pontos adatok begyűjtésére, a Line Monitoring System.

Line Monitoring System bemutatása:

A rendszer elősegíti, hogy bármelyik SMT gyártósor, egy nagy lépést tegyen az Ipar 4.0 felé. Univerzális kialakításának köszönhetően (egy előzetes rendszer felmérés után) szinte azonnal telepíthető, egyfajta “plug & play” megoldással. Moduláris felépítésnek köszönhetően, nem csak folyamatosan gyűjti az adatokat, amelyet bármilyen okoseszközök képes megjeleníteni online, de a traceability-t támogatva a teljes gyártásban résztvevő összes terméket végig követi az első lépéstől az utolsóig. Ezzel a megoldással, a munka egyszerűsíthető és mindenki számára a releváns információ elérhetővé válik, a gyártósori operátortól a gyárigazgatóig bezáróan.